Pressrum

Förändringar i Autodesks marknadsteam i Northern Europe

Mikael Löwenhielm på nyinrättad tjänst som Autodesk PR Manager  

Göteborg den 16 november 2007 — Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) tillkännager idag utnämningen av Mikael Löwenhielm som ny PR Manager för Autodesk Northern Europe. Tjänsten, som är helt nyinrättad och baserad vid Autodesks nordiska huvudkontor i Göteborg, ger Mikael Löwenhielm rollen som central talesperson för Autodesk i norra Europa.  

Mikael Löwenhielm har en gedigen erfarenhet inom branschen och är sedan tidigare väl känd för svenska och utländska medier. Han kommer närmast från en position som nordisk marknads- och PR-chef för PTC och har dessförinnan arbetat på Silicon Graphics som nordeuropeisk marknads- och partneransvarig. Han ser fram emot att få en mer renodlad PR-roll hos Autodesk inom en för honom välkänd bransch, där han nu får en unik möjlighet att sätta sin prägel på verksamheten. 

”Autodesk är ett stort och framgångsrikt bolag med en mycket intressant verksamhet och strategi,” konstaterar Mikael Löwenhielm. ”Mitt mål är att skapa en bred och generell awareness om Autodesk, där bredden i de olika industriella lösningarna står i fokus. Att få ta ett helhetsgrepp på Autodesks externa kommunikation i ett viktigt marknadsområde som norra Europa är ett tillfälle i livet som man bara inte kan låta gå förbi.”  

Starten blir intensiv. Sin första arbetsvecka tillbringar Mikael Löwenhielm på Autodesk University i Las Vegas – en av världens största användarkongresser inom mjukvarubranschen, som varje år samlar fler än 7 000 deltagare från vitt skilda industrier världen över.  

”Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Mikael Löwenhielm och ser fram emot att få ta hans djupa branschkunnande i anspråk,” säger Kevin Ison, Autodesk Marketing Director, Northern Europe. 

Om Autodesk
Autodesk, Inc. är världens ledande tillverkare av mjukvaror och tjänster inom branscher som mekanik, bygg och anläggning, samt film- och spelproduktion. Sedan AutoCAD introducerades 1982 har Autodesk utvecklat en produktportfölj av högklassiga lösningar, där möjligheterna att skapa prototyper digitalt hjälper kunderna uppleva sina idéer redan innan de blir verklighet. Många Fortune 1000-företag väljer idag Autodesks verktyg för att visualisera, simulera och analysera verkligt utfall tidigt i designprocessen och därmed spara tid och pengar, säkra kvalitet och bidra till innovativa lösningar.

För ytterligare information om Autodesk, se www.autodesk.se eller www.autodesk.com