Autodesk 3ds Max Indie

Få tillgång till prisvärda professionella verktyg


Bild med tillstånd av Gal Yosef

Video med tillstånd av Gal Yosef

Bygg fantastiska världar med 3ds Max Indie

Nu har nyexaminerade, frilansare, entusiaster och 3D-konstnärer ett mer prisvärt sätt att få tillgång till 3ds Max®. Om du är nyexaminerad, en indiekonstnär eller du bara älskar att skapa häftiga saker i 3D kan du vara berättigad att prenumerera på 3ds Max Indie®. Skapa proffsiga saker till ett bra pris.

Kan du få åtkomst?

 • Din årliga bruttointäkt från kreativt arbete måste vara mindre än € 100 000/år.
 • Du får inte använda licensen till något projekt som är värderat till över 100 000 USD.
 • Endast en prenumeration per användare eller organisation. 
 • Erbjudandet är tillgängligt i dessa länder.

Obs! Vissa begränsningar gäller för detta erbjudande.

Se våra vanliga frågor för mer information.

Genom att klicka på knappen ”Köp 3ds Max Indie” nedan bekräftar jag att jag uppfyller de krav som gäller för att få tillgång till 3ds Max Indie.

Om det visar sig att du inte är berättigad kan Autodesk upphäva eller avsluta din prenumeration på 3ds Max Indie. ​

Detta kan du göra med 3ds Max Indie

Kom igång med 3ds Max Indie

Bild med tillstånd av Fazal Ullah Khan Taemoor

Vanliga frågor

Vem är berättigad till att prenumerera på 3ds Max Indie?

Du är berättigad till att prenumerera på 3ds Max Indie om du uppfyller följande krav. 

 • Användarens/organisationens årliga bruttointäkt från kreativt arbete måste understiga ditt lands maxgräns
 • Du får inte använda licensen till något projekt som är värderat till över 100 000 USD 
 • Endast en (1) licens per användare eller organisation 
 • Autodesk 3ds Max Indie är endast tillgängligt i följande länder
 • Se nedan ytterligare information om kraven för berättigande

Var kan jag få tillgång till 3ds Max Indie?

3ds Max Indie kan köpas som prenumeration online.

Har jag som prenumerant på 3ds Max Indie tillgång till alla förmåner som en prenumeration innebär?

Ja, prenumeranter har tillgång till samma förmåner som andra Autodesk-prenumeranter.

Är 3ds Max Indie en mindre version av programvaran?

3ds Max Indie har samma funktioner som den fullständiga programvaruversionen av 3ds Max.

Finns det en kostnadsfri testversion av 3ds Max Indie?

Det finns ingen tillgänglig kostnadsfri testperiod för 3ds Max Indie. Det finns dock en kostnadsfri testversion av 3ds Max tillgänglig.

Är 3ds Max Indie tillgängligt över hela världen?

3ds Max Indie är endast tillgängligt på alla standardiserade Autodesk e-store-webbplatser. Här finns en lista: 3ds Max Indie.

Kan jag prenumerera på 3ds Max Indie månadsvis?

3ds Max Indie är endast tillgänglig som årsprenumeration.

Hur skiljer sig 3ds Max Indie från studentversionen av 3ds Max?

Endast kvalificerade utbildningsinstitutioner och nuvarande studenter har tillgång till studentlicenser. Studentlicensen kan endast användas för utbildning, träning och forskning. 3ds Max Indie kan användas i kommersiella, professionella och andra vinstdrivande syften.

Vad händer i slutet av min årliga prenumeration på 3ds Max Indie?

I likhet med andra Autodesk-prenumerationer kommer 3ds Max Indie att förnyas automatiskt vid slutet av avtalstiden, förutom hos e-butikerna i Indien och Kina där prenumerationen måste förnyas manuellt eftersom automatisk förnyelse inte är tillgänglig. Läs mer om att hantera inställningar för automatisk förnyelse här.

Kan jag använda min 3ds Max Indie-licens i kommersiella syften?

Till skillnad från studentlicensen går 3ds Max Indie att använda i kommersiella syften, så länge du uppfyller kraven (se fråga 1).

Ingår Arnold-renderaren i 3ds Max Indie?

3ds Max Indie har samma funktioner och möjligheter som den kompletta versionen, inklusive integrerad Arnold-renderare.

Jag är frilansare och har anlitats av en studio som har mer än 100 000 USD i bruttointäkter. Kan jag använda 3ds Max Indie?

Om det kontrakterande företaget har anlitat dig för att leverera en specifik digital produkt (såsom en modell eller renderad ram) som värderas till mindre än 100 000 USD*, så får du använda 3ds Max Indie.

 

Om företaget har anlitat dig för en viss tid för att arbeta med ett projekt, måste emellertid en fullständig kommersiell licens köpas för den tid du arbetar med projektet. 

 

*Observera att den här gränsen varierar beroende på användarland.

Jag arbetar på ett indiespel som inte har genererat några inkomster än. Jag har dock fått finansiering på över 100 000 USD. Är jag ändå berättigad till 3ds Max Indie?

Om ditt spel har fått finansiering som överstiger 100 000 USD*, så är du inte berättigad till 3ds Max Indie utan måste använda de fullständiga kommersiella versionerna av 3ds Max.

 

*Observera att den här gränsen varierar beroende på användarland.

Jag ingår i en liten grupp kreatörer som arbetar med ett sidoprojekt i tillägg till våra huvudsysselsättningar. Inkomsten från våra huvudsysselsättningar är över 100 000 USD per person. Vi har inte bildat någon juridisk enhet i samband med vårt sidoprojekt.  Om inkomsten från vårt sidoprojekt är lägre än 100 000 USD, är vi då berättigade till 3ds Max Indie?

Om ni inte har bildat någon juridisk enhet och bruttointäkterna från sidoprojektet understiger 100 000 USD*, så är var och en av er berättigad till 3ds Max Indie.

 

*Observera att den här gränsen varierar beroende på användarland.

Jag är frilansare och arbetar med ett projekt som slutligen kommer att generera mer än 100 000 USD, men det har inte kommit upp i det beloppet ännu. Kan jag ändå använda 3ds Max Indie?

Ja, du får använda 3ds Max Indie tills dina inkomster uppgår till 100 000 USD*. Då måste du gå över till den fullständiga kommersiella versionen av 3ds Max.

 

*Observera att den här gränsen varierar beroende på användarland.

Visa fler vanliga frågor

Ytterligare krav på berättigande

Finns det fler upplysningar om vilka krav som gäller för 3ds Max Indie?

Autodesk 3ds Max Indie är avsett att ge oberoende artister ett mer prisvärt sätt att licensiera 3ds Max till kommersiella projekt. Det är dock inte avsett att användas av personer och organisationer som genererar mer än 100 000 USD* per år i inkomster eller på projekt med mer än 100 000 USD i budget.  

 

Observera att om du arbetar utan att själv få behålla rättigheter till ditt arbete åt en organisation som genererar mer än 100 000 USD per år, så kan du inte få en licens för att använda 3ds Max Indie – oavsett om du är frilansare, entreprenör, deltidsanställd eller heltidsanställd. I så fall måste du använda en fullständig prenumerationslicens. Företaget måste antingen köpa en licens åt dig eller så kan du köpa en själv (oavsett om bolaget du arbetar åt betalar den eller inte). Detta är avsett att förhindra att företag undviker att betala Autodesk för den programvarulicens de använder i sina projekt

 

Restriktionen tillämpas när du arbetar utan att själv få behålla rättigheter till arbetet åt en organisation som tjänar över 100 000 USD per år. Restriktionen tillämpas inte på försäljning av digitala varor till sådana organisationer – så länge din totala årsinkomst från sådan försäljning inte överstiger 100 000 USD.

 

Här är några exempel som hjälper dig att förstå när och var du är berättigad till att använda 3ds Max Indie:

 • Du skapar och säljer digitala produkter och har blivit kontaktad av ett spelföretag med årsinkomst som överstiger 100 000 USD om att hjälpa dem med ett element (vare sig det är en färdig eller en skräddarsydd lösning). Du får ett fast pris för den levererade produkten. Om dina inkomster i detta fall är lägre än 100 000 USD, så kan du använda 3ds Max Indie. Exempel på produkter kan vara 3D-modeller, texturer eller till och med renderade bilder.
 • Du kontaktas av en arkitektbyrå som har inkomster på över 100 000 USD och ombeds arbeta som frilansare med att skapa en visualisering åt dem. Du får betalt per timme/dag/vecka till dess projektet är klart, och tillgången tillhör företaget. I detta fall får du inte använda 3ds Max Indie.

Skillnaden handlar om huruvida det du gör rimligen kan anses vara ditt eget arbete eller om du arbetar utan att få behålla rättigheter till arbetet. Om du producerar och säljer din egen immateriella egendom och tjänar mindre än 100 000 USD/år på det, så är du berättigad att använda 3ds Max Indie. Om du arbetar utan att få behålla rättigheter till ditt arbete åt en organisation som tjänar över 100 000 USD om året, även om du tjänar mindre, så är du inte berättigad att använda 3ds Max Indie. Vi förväntar oss att företag som tjänar mer än 100 000 dollar/år betalar för fullständiga kommersiella licenser för den programvara de behöver (liksom kreatörerna). 

 

*Observera att den här gränsen varierar beroende på användarland.