• Sverige

    Vi har skickat dig till en motsvarande sida på din lokala webbplats där du kan se lokala priser och erbjudanden och där du kan handla online.

    Stay on our U.S. site

Fallstudie: The Beck Group

Tomt med begränsat utrymme

Innovativ lösning möjlig med BIM

Projektsammanfattning
The Beck Group använde byggnadsinformationsmodeller (BIM) för att hjälpa SaRang Community Church i Seoul, med 45 000 besökare varje vecka, att utnyttja tomten maximalt och bygga ut bruksytan 36 meter under jord. Den innovativa designen omfattar även 2 gigantiska böjda torn i glas och stål som förbinds med en gångbro.

The Beck Group
SaRang Community Church

SaRang Community Church

Utvärdera flera designer
Byggnadens lutning innebar att små förändringar påverkade varje plan. BIM-programvara gjorde det möjligt att skapa 100 kurvaturalternativ för att hitta den design som passade tomten och kunden bäst.

Spara tid och pengar
Projektgruppen använde den intelligenta modellen för att justera byggnadens form och uppnå en elliptisk effekt med planglas vilket sparade 1 000 timmar i designtid och minst 1 miljon USD.

Optimera energianvändningen
Horisontella solskydd må vara normen, men med energianalysverktyg kunde projektgruppen visa att vertikal skuggning är överlägset bättre – och den var inte bara mer effektivt, den harmoniserade också bättre med exteriören.

Hela historien
 Beck Group – fallstudie

SaRang Community Church

Utvärdera flera designer
Byggnadens lutning medförde att små förändringar [...]

SaRang Community Church

Spara tid och pengar
Projektgruppen använde den intelligenta modellen [...]

SaRang Community Church

Optimera energianvändningen
Horisontella solskydd må vara normen [...]