• Sverige

    Vi har skickat dig till en motsvarande sida på din lokala webbplats där du kan se lokala priser och erbjudanden och där du kan handla online.

    Stay on our U.S. site

Fallstudie: Shanghai Tower

Höghus med hållbar design

Effektiv skyskrapekonstruktion med BIM

Projektsammanfattning
Shanghai Tower är ett framgångsrikt företagscenter som skruvar sig upp 121 våningar. Sju byggföretag arbetade tillsammans på den LEED Gold-belönade designen. BIM-lösningar (byggnadsinformationsmodeller) från Autodesk bidrog till bättre effektivitet, färre fel och ett effektivt samarbete.

Shanghai Tower Construction and Development Co., Ltd.
Shanghai Tower

Shanghai Tower

Effektivt samarbete
Den globala konstruktions- och konsultprojektgruppen behövde en enda, BIM-baserad, plattform. Autodesks BIM-lösningar för design, byggledning, energianalys och dokumentation hjälpte den stora projektgruppen att samarbeta mer effektivt.

Snabbare designprocess
Konstruktörerna hade tillgång till konstruktionsdata och geometriska mått direkt från modellerna. Direkt åtkomst gjorde det möjligt att omedelbart och konkret utföra beräkningar och analys.

Minskad materialförbrukning
Med modellbaserad analys som gav kvantitativ feedback på byggnadens energiförbrukning krävdes 32 % mindre material än till en konventionell skyskrapa, vilket minskade användningen av stål och betong.

Shanghai Tower

Effektivt samarbete
Den globala konstruktions- och [...]

Shanghai Tower

Snabbare designprocess
Konstruktörerna hade tillgång till konstruktionsdata och [...]

Shanghai Tower

Minskad materialförbrukning
Med modellbaserad analys som gav kvantitativ [...]