Hjälp

Hitta svar på dina frågor om att köpa med Autodesk.

Produktinformation

Nej. Även om de flesta av Autodesks produkter finns tillgängliga i butiken finns det vissa produkter och tjänster som vi för närvarande inte säljer online.

Nedladdningar finns tillgängliga för de senaste programvaruversionerna.

Gå till vår produktlista för mer information om våra tillgängliga produkter.

Vi erbjuder inte volymrabatter för närvarande. Priserna som visas i butiken är de priser som gäller vid försäljning. Specialerbjudanden eller kampanjer visas på produktsidorna och i kundvagnen.

Prenumerationsinformation

Med en prenumeration kan du skaffa tidsbegränsade licenser för programvara från Autodesk för att tillgodose en rad olika affärsbehov och budgetöverväganden, som till exempel tidsbestämda projekt eller inhyrning av tillfällig personal. Kunder som köper en prenumeration får fördelar som Basic Support, åtkomst till den senaste programvaran och produktförbättringar och i vissa fall åtkomst till utvalda molntjänster.

Prenumerationer som du köper från Autodesk-butiken förnyas automatiskt, men vissa prenumerationslängder kan endast köpas från återförsäljare eller Autodesk-försäljare och förnyas inte automatiskt. Du kommer att få aviseringar med instruktioner om förnyelse 45, 30 och 4 dagar innan prenumerationen går ut.

I prenumerationen ingår:

 • Den senaste programvaruversionen, tidigare versioner och uppdateringar
 • Teknisk support och eLearning, däribland nyhetsbrev enbart för prenumeranter
 • Tillgång till utvalda molntjänster
 • Internationellt bruk

Läs mer här.

För beställningar som gjorts den 14 december 2020 eller senare:

Gå till Autodesk Account-kontot och klicka på produkten och på Ändra din betalningsmetod.

För beställningar som gjorts mellan den 9 december 2019 och den 14 december 2020:

 1. Gå till Hantera prenumerationer.
 2. Klicka på betalningsmetoden för den prenumeration du vill uppdatera.

För beställningar som gjorts före den 9 december 2019:

Om du behöver uppdatera kreditkortsnumret eller utgångsdatumet som är kopplade till din automatiska förnyelse, klickar du här och anger den e-postadress och det lösenord som som är kopplade till din beställning. Om du inte kan ditt lösenord kan du klicka här för att hämta det. När du har loggat in på sidan Betalningsinformation, klickar du på knappen Redigera för att uppdatera din befintliga kreditkortsinformation och sedan på Skicka in för att spara informationen när du slutfört dina ändringar.

Ring kundtjänst och prata med en av våra representanter om du behöver hjälp med denna process. Av säkerhetsskäl bör du aldrig skicka ditt kreditkortsnummer via e-post.

Om du behöver säga upp din prenumeration före nästa förnyelseperiod följer du dessa instruktioner:

För beställningar gjorda den 14 december 2020 eller senare:

Logga in på ditt konto på manage.autodesk.com, gå till  Fakturor och beställningar > Prenumerationer och avtal, klicka på produkten och stäng AV automatisk förnyelse.

För beställningar gjorda mellan den 9 december 2019 och den 14 december 2020:

 1. Gå till Hantera prenumerationer.
 2. Klicka på prenumerationsinformationen för den prenumeration du vill avbryta.
 3. Sätt Automatisk förnyelse på Av för att avbryta automatisk förnyelse.

För beställningar som gjorts före den 9 december 2019:

 1. Klicka härför att söka efter din beställning.
 2. När du har hittat din beställning klickar du på Hantera ditt avtal med automatisk förnyelse. Ange den e-postadress och det lösenord som användes vid beställningen om du tillfrågas.
 3. Under avsnittet Status för automatisk förnyelse väljer du alternativet för att säga upp automatisk förnyelse.

Obs! Du kommer att ha åtkomst till produkten du prenumererar på under hela den period du betalt för, även om du sagt upp automatisk förnyelse.

Om du säger upp automatisk förnyelse kommer prenumerationen på produkten inte att förnyas när din nuvarande prenumerationsperiod löper ut. När du har sagt upp automatisk förnyelse avslutas din åtkomst när din nuvarande prenumerationsperiod har löpt ut.

Installation och aktivering

Se vårt hjälpavsnitt Installation och aktivering

Om du har några frågor eller behöver hjälp med att installera din Autodesk-produkt finns det videor för självstudier, diskussionsgrupper med mera på vårt Knowledge Network.

Först måste du köpa en prenumeration av den programvara du vill ha. Du kan göra detta på produktsidan i Autodesk-butiken eller genom att trycka på knappen Köp i popup-fönstret i din testversion.

Du kommer sedan att behöva ditt serienummer och din produktnyckel. Dessa finns på sidan för dittAutodesk Account-konto . Du måste logga in på din sida och klicka på Hantering för att se ditt serienummer och din produktnyckel. Klicka på pilen bredvid den produkt du köpt så visas licensinformationen.

Så här gör du för att övergå till en betald version. Vissa steg kan skilja sig åt beroende på vilken programvara du använder.

 1. Öppna din testversion. Logga in om du ombeds att göra det, eller välj Skapa ett konto om du inte redan har ett. Ett Autodesk-ID krävs för att köra Autodesk-testversioner.
 2. Ett popup-fönster visas. Välj Har redan en licens och sedan Ange serienummer på skärmen Då sätter vi igång.
 3. Ange ditt serienummer och din produktnyckel. Klicka på Fortsätt (eller Nästa)
 4. Klicka på Slutför och börja använda din programvara.

Aktiveringskoder används vid engångsaktiveringar och kan inte återanvändas.

Beställningsinformation

För beställningar som gjorts den 14 december 2020 eller senare:

Gå till autodesk Account-kontotA för att se statusen för din beställning.

För beställningar som gjorts mellan den 9 december 2019 och den 14 december 2020:

 1. Gå till Hantera prenumerationer.
 2. Klicka på beställningsnumret för att se statusen för beställningen.

För beställningar som gjorts före den 9 december 2019:

Klicka här för att hitta din beställning.

Vi accepterar Visa, MasterCard, American Express och PayPal. Du kan säkert ange hela ditt kreditkortsnummer via vår säkra server som krypterar all information som skickas in.

Förutom kreditkort accepterar vi även PayPal.

Om du har köpt produkter för nedladdning kommer ditt kreditkort att debiteras omedelbart efter att ditt köp har gått igenom.

Debiteringen för din beställning kommer att visas som: ”Autodesk ADY” eller ”DRI * Autodesk, Inc.”

Beroende på beställningen kan moms beräknas och debiteras. Moms läggs till beroende på din plats och visas på skärmen för granskning av beställningen efter att du har angett din faktureringsadress.

För beställningar som gjorts den 14 december 2020 eller senare:

Gå till beställningshistoriken för Autodesk Account-kontot och klicka på produkten.

För beställningar som gjorts mellan den 9 december 2019 och den 14 december 2020:

 1. Gå till Hantera prenumerationer..
 2. Klicka på beställningsnumret för att se beställningsinformationen.
 3. Klicka på Visa faktura..

För beställningar som gjorts före den 9 december 2019:

Klicka här för att hitta din beställning.

Det finns många anledningar till att en kreditkortstransaktion misslyckas. Ditt kort kan ha gått ut eller nått sin kreditgräns, eller så kan en kreditkortsdator på vår eller bankens sida råkat ut för ett maskinvarufel. Kontakta vår kundtjänst om du stöter på något problem. Tillhandahåll eventuella felmeddelandenummer du har, samt beställningsnumret från kundvagnen.

Här är några tips på vad du bör kontrollera om du stöter på problem i samband med betalningar:

 • Kortnummer och utgångsdatum: Av säkerhetsskäl kan du inte visa eller redigera ny eller befintlig kortinformation efter att du har angett den. Försök att ange kortinformationen igen som en ny betalningsmetod genom att välja Lägg till kort. Kontrollera att kortnumret och utgångsdatumet är korrekta.
 • Namn och faktureringsadress: Kontrollera att uppgifterna om namn och faktureringsadress matchar de uppgifter som finns registrerade hos din betalningsleverantör. Du kan granska och redigera de här objekten i kundvagnen.
 • Inköpsgränser: Vissa banker har satt en gräns för hur mycket du kan spendera på ett enskilt köp eller under en enskild dag. Även om du har tillgängliga medel är det inte säkert att banken kommer att godkänna debiteringen. Ring din bank och be dem godkänna debiteringen eller få information om deras policyer för inköp online.
 • Autentisering av kreditkort: När du sparar dina kreditkortsuppgifter kan banken som en ytterligare säkerhetsåtgärd be dig att bekräfta din identitet. Om du stöter på problem under tvåstegsverifieringen ska du bekräfta dina kortuppgifter och försöka upprepa processen.

Du kan också prova med ett annat kort eller välja en annan betalningsmetod. Kontakta din bank om problemet kvarstår.

Returer och uppsägningar

Du måste säga upp prenumerationen inom 15 dagar efter det ursprungliga köpet eller förnyelsen för att kunna få en full återbetalning för en månadsprenumeration som du köpt online från Autodesk. Du måste påbörja uppsägningen inom 30 dagar från inköpet eller förnyelsen för att kunna få en återbetalning för ett underhållsavtal eller en prenumeration på ett eller flera år.

Denna policy börjar gälla från och med den dag betalningen tas emot och gäller endast inköp eller förnyelser av Autodesks prenumerationer och underhållsavtal via Digital River. Den här policyn gäller inte för övriga produkter, tjänster eller erbjudanden. Exempel på erbjudanden som policyn inte omfattar är bl.a. konsulttjänster, prenumerationer på plattformar (t.ex. Autodesk® Forge), rättigheter till användning utom territoriet, cloud credits och medlemsavgifter eller andra liknande avgifter.

Du måste påbörja returen inom 30 dagar från inköpsdatumet för att kunna få en återbetalning på Flex-tokenbeställningar.

Om din beställning uppfyller kraven i vår återbetalningspolicy ovan kontaktar du kundtjänst och uppger ditt beställningsnummer (du hittar ditt beställningsnummer i bekräftelsemeddelandet som du fick via e-post) eller din e-postadress, och väljer Returnera beställning i listrutan.

När din återbetalning har godkänts och behandlats skickas återbetalningen till den betalningsmetod vi har sparad. Återbetalningar till kreditkort brukar ta 5–7 arbetsdagar. Övriga betalningsmetoder kan ta längre tid. Kontakta kundtjänst om din återbetalning tar väsentligen längre tid. All åtkomst till relaterade programvaror och tjänster kommer att avbrytas när din återbetalning har behandlats.

Om du behöver säga upp din prenumeration före nästa förnyelseperiod följer du dessa instruktioner:

För beställningar som gjorts den 14 december 2020 eller senare:

Logga in på ditt konto på  manage.autodesk.com och klicka på  Fakturering och beställningar > Prenumerationer och avtal  och stäng AV automatisk förnyelse.

För beställningar som gjorts mellan den 9 december 2019 och den 14 december 2020:

 1. Gå till Hantera prenumerationer.
 2. Klicka på prenumerationsinformationen för den prenumeration du vill avbryta.
 3. Sätt Automatisk förnyelse på Av för att avbryta automatisk förnyelse.

För beställningar som gjorts före den 9 december 2019:

 1. Sök efter din beställning.
 2. När du hittat din beställning (ditt beställningsnummer finns i bekräftelsemeddelandet du fick via e-post) klickar du på alternativet för att hantera automatisk förnyelse. Ange den e-postadress och det lösenord som användes vid beställningen om du tillfrågas.
 3. Under avsnittet Status för automatisk förnyelse väljer du alternativet för att säga upp automatisk förnyelse.

Obs! Du kommer att ha åtkomst till produkten du prenumererar på under hela den period du betalt för, även om du sagt upp automatisk förnyelse. Om du säger upp automatisk förnyelse kommer prenumerationen på produkten inte att förnyas när din nuvarande prenumerationsperiod löper ut. När du har sagt upp automatisk förnyelse avslutas din åtkomst i slutet av din nuvarande prenumerationsperiod.

Sekretess och säkerhet

För beställningar som gjorts den 14 december 2020 eller senare:

Klicka här för att läsa Autodesks sekretesspolicy.

För beställningar som gjorts före den 14 december 2020:

Klicka här för att läsa Digital Rivers sekretesspolicy.

Välkommen ${RESELLERNAME}s kunder

Tacka ja till support från återförsäljaren

Jag samtycker till att Autodesk kan dela mitt namn och min e-postadress med ${RESELLERNAME} så att ${RESELLERNAME} kan hjälpa mig med installationssupport och skicka mig marknadsförande meddelanden. Jag är införstådd med att Återförsäljaren är ansvarig för hur dessa data används och hanteras.

E-postadress måste anges Angiven e-postadressen är ogiltig.

${RESELLERNAME}