2D TILL 3D

Konvertera 2D-designer till 3D-modeller

Omvandla dina 2D-idéer och -designer till 3D-modeller med Autodesk®-programvara.

Vad är 2D till 3D-programvara?

Omvandla dina 2D-idéer och -designer till 3D-modeller med Autodesk®-programvara. Autodesk-programvara gör det inte bara möjligt att designa, visualisera och simulera dina mest komplexa idéer digitalt, utan underlättar också övergången från design- och konstruktionsprocesser i 2D till 3D.

Kostnadsfri e-bok om AutoCAD: Få konkurrensfördelar

Upptäck en steg-för-steg-metod för att lägga till 3D-modellering i ditt arbetsflöde för 2D-skiss i AutoCAD.

2D till 3D-programvara

Jämför
Läs mer

Se hur AutoCAD och Inventor fungerar bättre tillsammans

Designa snabbare och få ut mer av dina modeller genom att kombinera funktionerna i AutoCAD och Inventor (engelska). Ta del av flexibiliteten i AutoCAD, inklusive möjligheten att samarbeta med andra 2D-användare. Med Inventor kan du dessutom spara tid på manuella uppgifter och tillämpa 3D-modeller för nedströms användningsfall.

Användbara videor om att konvertera 2D till 3D

 • Konvertera 2D till 3D-objekt i AutoCAD

  Lär dig mer om hur du omvandlar 2D-ritningsdesigner och -idéer till digitala 3D-objekt och -prototyper, och övergår från design till konstruktion.

 • Skapa 3D-tillgångar med AutoCAD

  Lär dig mer om hur du skapar 3D-geometri med hjälp av solid-, yt- och rutnätsverktyg i AutoCAD.

 • Skapa modeller utifrån AutoCAD-geometri

  Du behöver inte börja från grunden. Importera befintliga DWGTM-filer till Inventor för att skapa 3D-modeller på några minuter.

Se hur andra kunder använder Autodesks 2D till 3D-programvara

 • STRATFORD FESTIVAL

  AutoCAD skapar nya möjligheter för kanadensisk teater

  Genom att använda AutoCAD och experimentera med annan teknik, till exempel 3D-utskrifter, skapar Andrew Mestern från Stratford Festival otrolig scendekor.

 • DAVID ROMERO

  Spansk arkitekt återskapar förlorade Frank Lloyd Wright-byggnader

  En spansk arkitekt utforskar arkitekturhistoriken genom att skapa AutoCAD-renderingar som ger rivna Frank Lloyd Wright-byggnader liv igen.

 • MATSUNAGA MANUFACTORY

  3D-verktyg möjliggör innovativ design

  Matsunaga skapar komplexa specialanpassade rullstolar med Inventor. Se hur mallar hjälpte dem att effektivt tillgodose marknadens behov med slagkraftig design.

Resurser om 2D till 3D

Läs mer om hur användare använder programvara från Autodesk för att ändra sina designer från 2D till 3D och på så sätt omvandla idéer från koncept till realistiska simuleringar och exakta produktionsplaner.

Vanliga frågor om 2D till 3D-programvara

Med arbetsytan för 3D-modellering i AutoCAD kan du konvertera en 2D-design till en 3D-modell. Dessutom kan du lära dig grunderna i 3D-solidmodellering (engelska) med endast 10 kommandon som kan hjälpa dig att tillämpa praktiska tekniker för 3D-modellering och göra processen så smidig som möjligt. 

Med Autodesks programvara är det enkelt att konvertera 2D-bilder till 3D-modeller. Ta del av korta videosjälvstudier som visar hur du tar 2D-ritningar i AutoCAD och omvandlar dem till 3D-objekt, och gå från 2D till 3D i Fusion 360.

En jämförelse: En 2D CAD-ritning är geometristyrd medan en 3D CAD (engelska)-ritning är dimensionsstyrd. En 2D CAD (engelska)-ritning visar längd och höjd men inte djup. 3D CAD-ritningar innefattar längd, höjd och djup för att mer fullständigt och realistiskt återge objektets verkliga form. 

När det gäller design är 2D CAD-skiss (engelska) processen där programvara används för att rita tekniska 2D-ritningar eller -dispositioner för en produkt, byggnad, komponent eller andra typer av objekt. 3D CAD-modellering (engelska) är däremot processen där programvara används för att skapa en matematisk representation av ett 3D-objekt eller en 3D-form. Det objekt som skapas kallas för en 3D-modell och dessa tredimensionella modeller används inom en rad olika branscher.

Att skapa en 3D-modell av ett foto kallas för bildbaserad modellering. I den här processen tar du foton av ett objekt från ett antal olika perspektiv och importerar dem sedan till Autodesk-programvara. Programvaran identifierar gemensamma drag från dina foton, kompilerar dem och konverterar dem sedan till en 3D-bild.