Autodesk Fusion 360

CAD-/CAM-PROGRAMVARA

Autodesk Fusion 360 är ett CAD-, CAM-, CAE- och PCB-program som sammanför hela design- och utvecklingsprocessen på en och samma plattform. Utforska Fusion 360-resurser, prenumerationer och självstudier.

Vad är datorstödd programvara för design och datorstödd tillverkning (CAD/CAM)?

Programvara för datorstödd design och datorstödd tillverkning (CAD/CAM) används för att designa och tillverka prototyper, färdiga produkter och produktionskörningar.

Hur använder jag CAD/CAM?

CAD-/CAM-applikationer används både för att designa en produkt och för att programmera tillverkningsprocesser, i synnerhet CNC-bearbetning (engelska)CAM-programmet (engelska) använder de modeller och sammanställningar som skapats i CAD-program, t.ex. Fusion 360, för att skapa verktygsbanor med vilka maskinverktyg omvandlar ritningar till fysiska delar. CAD/CAM-programvara används för att designa och tillverka prototyper, färdiga delar och produktionskörningar.

Integrerad CAD-/CAM-programvara

Fusion 360 erbjuder en enda integrerad CAD/CAM-plattform. Kommunicera med dina kunder, leverantörer och interna intressenter för att få din del tillverkad i tid, första gången.

 • Importera filer enkelt med en omfattande uppsättning datakonverterare för 50 olika filtyper.
 • Direktredigera befintliga funktioner eller modellfixturer för den importerade modellen med integrerad CAD.
 • Behåll kontrollen över vem som har åtkomst att visa, kommentera och redigera i projekt.

"I vårt allra första projekt med Fusion 360 sparade vi mer än 14 000 USD genom att minska cykeltiden med nio minuter utan ytterligare verktygsanvändning. Det fick en direkt inverkan på företagets resultat.”

Daniel Colbert, Colbert Manufacturing

Bästa CAD-/CAM-programvara för CNC-bearbetning

Tillverkningen har förändrats och därför borde även dina verktyg göra det. Förnya dina arbetsflöden för tillverkning med den enda verkligt enhetliga CAD-/CAM-programvaran till en bråkdel av priset.

FÖR KOMMERSIELLA ANVÄNDARE

För professionella designers, konstruktörer och maskinister. Fusion 360 förenar design, konstruktion, elektronik och tillverkning i en och samma programvaruplattform.

Är dina handlingar synkade med dina ambitioner att lyckas?

Skaffa de rätta verktygen för att uppnå nya möjligheter. Tilläggsmoduler förstärker funktionaliteten i Fusion 360 genom att frigöra avancerade funktioner för bearbetning, friformsframställning, generativ design, kapsling och tillverkning. Upptäck Fusion 360-tillägg.

Öka konkurrenskraften med CAD/CAM

 • Integrera CAD och CAM på rätt sätt

  Med enhetliga arbetsflöden i Fusion 360 kan du designa mjuka backar och fixturer, preparera CAD-data och skapa sammanställningar. Automatisk datakonvertering och uppdatering av verktygsbanor sparar tid. (video: 1:31 min.)

 • Få CAD/CAM till en bråkdel av kostnaden

  Öka budgeten genom att byta kostsamma och separata CAD-/CAM-verktyg mot en prisvärd, integrerad lösning. (video: 1:23 min.)

 • Arbeta smartare, inte hårdare

  Sömlösa uppdateringar ger dig nya funktioner utan att störa gränssnittet. Du bibehåller hög effektivitet eftersom alla kommer att använda samma version av Fusion 360. (video: 2:44 min.)

Hur används CAD/CAM?

 • MJK-prestanda

  MJK-prestanda konstruerar och tillverkar CNC-maskinbearbetade motorcykeldelar av hög kvalitet.

 • Matsuura

  Matsuura vinner konkurrensfördelar genom att använda generativ design för att automatiskt skapa anpassade fixturer som håller arbetsstycken på plats och skriver ut dem i stark polymer över natten.

 • Saunders Machine Works

  Saunders Machine Works använder Fusion 360 och är specialiserad på CNC-metallbearbetning, prototypbearbetning, tillverkning och rådgivning inom design för tillverkning.

Resurser för CAD/CAM

Kom igång med CAD/CAM med följande självstudier, guider och tips.

 • Läs den här artikeln för en fullständig introduktion till användning av CAM-program (datorstödd tillverkning).

 • Få tillgång till en komplett uppsättning CAM-programmeringsverktyg för bearbetning i tre till fem axlar. Begär en demoversion av Fusion 360. Uppnå målen för CAM-programmeringen med större konsekvens och effektivitet.

 • Få tillgång till självstudier om 3D-modellering, CAD/CAM-design och -programmering, molnbaserad CAM-programvara och tillverkning via Fusion 360 Learn & Support Hubb.

 • Läs mer om hur du använder CAM-programvara för CNC-bearbetning. Utforska Autodesks CNC-maskinresurser, produkter och självstudier.

 • Kom igång med CNC-programmering med följande tips, tricks och självstudier.

 • Fusion 360 ansluter till molnet så att team kan samarbeta oavsett om de sitter på samma kontor, arbetar hemifrån eller är baserade tusentals kilometer bort.

Välkommen ${RESELLERNAME}s kunder

Tacka ja till support från återförsäljaren

Jag samtycker till att Autodesk kan dela mitt namn och min e-postadress med ${RESELLERNAME} så att ${RESELLERNAME} kan hjälpa mig med installationssupport och skicka mig marknadsförande meddelanden. Jag är införstådd med att Återförsäljaren är ansvarig för hur dessa data används och hanteras.

E-postadress måste anges Angiven e-postadressen är ogiltig.

${RESELLERNAME}