Programvara för konstruktionsfaser

Lär dig mer om hur Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection (AEC) hjälper dig att effektivisera konstruktionsfaser för smidigare projektfaser.

Vad är konstruktionsfaser?

Med hjälp av konstruktionsfaser kan du effektivisera hela byggprocessen genom att ta hänsyn till resurser, utrymmesbegränsningar och en organiserad sekvens av konstruktions-, design- och driftaktiviteter redan innan projektet påbörjas. Modellen för konstruktionsfaser kan identifiera potentiella konflikter direkt och exakt beräkna hur ett byggprojekt ska slutföras i tid och inom budget.

Simuleringar för byggnadskonstruktionsfaser

Använd animerade schemasimuleringar för att förbättra noggrannheten och förutsägbarheten i konstruktionsfaserna. Använd 3D-samordning och 4D-simuleringar för att visualisera viktiga byggaktiviteter, inklusive routning av utrustning, materiallagring och begränsningar i byggplatsen.

Konstruktionsfaser för infrastrukturprojekt

Konstruktionslogistik, planering och sekvensering är avgörande för att effektivisera byggprocessen och uppnå kostnadsbesparande effektivitet. Se hur pionjärer inom civil infrastruktur optimerade sina projektplaner på komplexa väg-, bro- och tunnelprojekt med hjälp av program för konstruktionsfaser i AEC Collection.

Bild med tillstånd från WSP

Använda AEC Collection för konstruktionsfaser

Tack vare AEC Collection från Autodesk har sekvensering av konstruktionsdata aldrig varit mer dynamisk. Använd kraftfulla BIM-verktyg (engelska) för att koppla ihop konceptdesign, design, analys och optimering. Samordna arbetsgrupper sömlöst, minska risker, garantera byggbarhet och mycket mer.

Steg i planering av konstruktionsfaser

AEC Collection är viktig i alla Konstruktionsfaser.

 • FÖRBÄTTRA BESLUTSFATTANDET

  Bra beslut krävs i varje fas av ett byggprojekt. AEC Collection gör det möjligt att modellera och analysera varje projektfas innan den påbörjas för att kunna fatta effektiva beslut.

 • EFFEKTIVISERA SAMARBETET

  En gemensam datamiljö gör att alla team kan arbeta mer effektivt över olika platser och discipliner, vilket minimerar störningar och effektiviserar samarbetet under hela projektet.

 • MINSKA RISKER

  Grafiska visualiseringar visar viktiga detaljer för att hjälpa till att förutse risker och ger möjlighet att studera möjliga lösningar för att minska sådana risker.

 • SPARA TID

  Förlita dig på AEC Collection och dess programvara för projektfaser för att minska tidsåtgången och eliminera flaskhalsar i konstruktionen.

Architecture, Engineering, and Construction Collection

En samling gör allt. Skapa arbetsflöden, automatisera dokumentation och uppgifter, kontrollera resultat och mycket mer.

Relevant programvara i samlingen för konstruktionsfaser

Samordna resurser, identifiera begränsningar och organisera alla konstruktionssekvenser med AEC Collection.

Jämför
Läs mer

Resurser för konstruktionsfaser

Konstruktionsfaser– vanliga frågor

Civilingenjörer, arkitekter, konstruktörer samt ventilations-, el- och vvs-tekniker uppskattar fördelarna med AEC Collection. Programmet effektiviserar processen för konstruktionsfaser , automatiserar dokumentation, effektiviserar arbetsflödet och förbättrar resultat.

AEC Collection innehåller en programvara för projektfaser som hjälper dig att minska cykeltiden för projektet och eliminera flaskhalsar i konstruktionen. Med dataåtkomst effektiviseras kommunikationen mellan olika team och intressenter. Med modellering kan dessutom problem identifieras och lösas innan byggnadsarbetet påbörjas.

Många programvarulösningar i AEC Collection gör det enkelt att hantera förvisualisering, layout, modellering, animering och rendering som är viktiga i simuleringar av konstruktionsfaser. Animera Revit-modellobjekt mot tidslinjen i ditt projekt med Navisworks, skapa layouter för byggarbetsplatser, trafiksimuleringar och visualiseringar med InfraWorks och Civil 3D samt kommunicera genom förstklassiga visualiseringar med 3ds Max.

AEC Collection stödjer alla större metoder för byggschemaläggning. Programvaran som tillhandahålls effektiviserar metoden med kritisk linje, vilket gör det enkelt att modellera och analysera varje projektfas innan den påbörjas. Programmet har även fullt stöd för resursorienterad schemaläggning genom att ge en tydlig vy över alla projektkomponenter, vilket gör det enklare att använda tillgängliga resurser. Dessutom kan du skapa och uppdatera visuella projektscheman under hela projektet, vilket ger alla intressenter en tydlig bild.