Programvara för scenografi

Omvandla dina kreativa idéer till fantastisk uppsättningar och scener med Autodesks programvara för scenografi.

Bild med tillstånd från Tait Towers

Omnia NightClub på Caesars Palace

Vad är scenografi?

Scendesign eller scendekor innebär att man förverkligar en kreativ idé i en scenproduktion genom att använda verktyg för design och visualisering. Autodesk tillhandahåller banbrytande teknik som hjälper dig att ta steget från konstruktion till modellering och skapa prototyper med 3D-utskrifter hela vägen fram till produktionen.

Bild med tillstånd från Tait Towers och Rukes.com

Typer av scendekor

 • Bild på scenen för pjäsen The Light Princess Play på National Theater

  Scendesign

  Använd Autodesks programvara för digital scenografi när du designar sceneri, t.ex. bakgrunder och uppställningar för produktion inom teater, film eller TV.

 • Tre skådespelare i Light Princess Play

  Teaterdesign

  Visualisera ljussättning eller dekorplacering för alla typer av teateruppsättningar och förbättra granskningsprocessen med hjälp av näst intill perfekta renderingar i 3D.

 • ljussättning på Omnia Nightclub på Caesars Palace

  Evenemangsdesign

  Utforma en perfekt scen för konserter, konferenser eller företagsevenemang i god tid med hjälp av dekor och ljussättning som anpassas speciellt efter platsen eller utrymmet i fråga.

Verktyg för scenografi

 • Konsertlokal vid Ordway Center for the Performing Arts i Saint Paul, Minnesota

  3D-scenografi

  Autodesks branschledande CAD-program passar perfekt för modellering av scenkomponenter som dekor och displayer samt visualisering av layout i en 3D-miljö.

 • Ljussättning på Omnia Nightclub på Caesars Palace

  Ljusdesign

  Autodesks programvara ger dig ett snabbare arbetsflöde från koncept till konstruktion med moderna scenbelysningsfunktioner som videoväggar och ljustorn genom modellering och rendering.

 • Akrobater balanserar på ett fackverk

  Fackverksdesign

  Oavsett hur komplicerat eller stort konceptet är, hjälper Autodesks programvara konstruktörer att skapa robusta fackverkssystem som stöttar alla belysningssystem och bakgrunder.

AutoCAD belyser marknaden för 3D-projektionskartläggning i Jordanien

Scendekor med AutoCAD

Att skapa högkvalitativa uppsättningar har aldrig varit enklare med Autodesks programverktyg som hjälper dig under hela projektet. Att designa i AutoCAD ger 2D-ritningar (engelska), dokumentation och 3D-rendering (engelska) som bättre förmedlar slutvisionen till de snickare eller målare som jobbar med byggnationen.

Bild med tillstånd från Andrei Visuals

Programvara för scenografi

Jämför
Läs mer

Se hur andra kunder använder programvara för scenografi

 • Exteriörbild från Stratford Festival Theatre

  STRATFORD FESTIVAL

  AutoCAD skapar nya möjligheter för kanadensisk teater

  Genom att använda AutoCAD och experimentera med annan teknik, till exempel 3D-utskrifter, skapar Andrew Mestern från Stratford Festival otrolig scendekor.

  Bild med tillstånd från Stratford Festival

 • Scen från pjäsen Zain

  CURIOME

  AutoCAD innehåller en effektiv och samarbetsvänlig plan för ljussättning och scenografi

  Tack vare ett globalt samarbete mellan Australien och Mellanöstern hjälper AutoCAD en ljussättare att ta fram utkast och planera för en scenproduktion i Kuwait.

  Bild med tillstånd från Michelle Abdo

 • Peter Pan (Paul Hilton) och Wendy (Madeleine Worrall) i Peter Pan

  NATIONAL THEATRE I LONDON

  Ta publiken med till nya världar med scendekor i AutoCAD

  AutoCAD hjälper projektledare Oli Cooper att förverkliga scenens dekor och sceneri.

  Bild med tillstånd från Steve Tanner

Vanliga frågor om programvara för scenografi

Även om modern scenografi kan vara komplicerad, finns det fyra scenkategorier som ofta betraktas som standard: provisoriska scener, plattformsscener, prosceniumscener och arenascener.

Ja. CAD-program som AutoCAD och AutoCAD LT finns tillgängliga som inbyggda appar för Mac OS X och de flesta av våra andra större programvaruprodukter. Se en fullständig lista över Mac-kompatibel programvara från Autodesk.

Prenumerera på valfri programvara för scenografi på Autodesks produktsida. Vi erbjuder även en kostnadsfri testversion som ger dig möjlighet att prova valfri produkt kostnadsfritt i 30 dagar.

Ja. Program som Fusion 360 kan skapa en ljuseffekt med hjälp av "strålande" material som finns tillgängligt i dialogrutan "Utseende". Du kan även använda 3ds Max för att rendera scenografi och simulera belysning med olika effekter som finns i dialogrutan "Miljö och effekter".

Prissättning för all vår programvara för scenografi finns på Autodesks produktsida. Vi erbjuder även en kostnadsfri testversion som ger dig möjlighet att prova valfri produkt kostnadsfritt i 30 dagar.