Kontohantering för utbildning

Komma igång som student eller lärare


Här följer stegen för studenter och lärare för att komma igång med Autodesk Education-avtalet och få åtkomst till programvara som passar dem var och en. Om du vill ha hjälp med att förbereda en lektion eller labb, se Förbereda en lektion som lärare.


Skapa ett konto för studenter och lärare

Om du inte har arbetat med Autodesk tidigare, måste du skapa ett Autodesk-konto för att kunna använda produkterna som ingår i Education-avtalet. Se till att du är berättigad till utbildningsåtkomst (se nedan).

 

Autodesk använder ett SSO-system (enkel inloggning). Det innebär att du kan använda samma e-postadress och lösenord för att logga in på många Autodesk-webbplatser. Om du har loggat in på Registrering och aktivering, Education Community, Autodesk Drive, Autodesks diskussionsgrupper eller vissa andra Autodesk-webbplatser har du redan ett Autodesk-konto.

 

Om du redan har ett Autodesk-konto loggar du in på ditt konto på sidan Skaffa produkter (engelska) och går vidare till Bekräfta behörighet för studenter och lärare nedan.

Så här skapar du ett utbildningskonto:

 1. sidan Hämta produkter (engelska) på Autodesk Education Community (engelska) klickar du på Komma igång.
 2. Följ instruktionerna på skärmen och ange grundläggande information om din skola och dig själv. När du uppmanas att välja utbildningsroll väljer du något av följande:
  • Välj Student för att använda programvaran på din personliga enhet.
  • Välj Lärare om du tänker använda programmet tillsammans med studenter.
 3. När din kontoinformation har skickats så får du ett e-postmeddelande där du kan verifiera din e-postadress. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att aktivera ditt konto.

Om du inte får någon bekräftelse via e-post:

 1. Vänta minst 10 minuter.
 2. Kontrollera dina skräppostmappar.
 3. Kontrollera att e-postservern tillåter mottagning av e-post från följande adresser eller betrodda domäner:
  • noreply@autodesk.com (för e-postbekräftelse av Autodesk-konto)
  • studentcommunity@autodesk.com (om ytterligare information krävs för att bekräfta berättigande)
  • no-reply@autodeskcommunications.com (för studentinbjudningar från lärare)
 4. Om du fortfarande inte har fått något e-postmeddelande, försök att logga in (engelska) igen.
 5. Skicka aktiveringsmeddelandet igen när du uppmanas till det.
 6. Om det fortfarande inte fungerar kan du ha angett fel e-postadress. Försök att skapa ditt konto igen och bekräfta din e-postadress vid inloggningen.

Om du glömmer bort lösenordet:

 1. Om du vill återställa ditt lösenord klickar du på Glömt? på inloggningssidan.
 2. Ange den e-postadress som användes för att skapa ditt konto.

Bekräfta att studenter och lärare är behöriga

För att få tillgång till program och tjänster enligt Education-avtalet måste du bekräfta att du är behörig. Som en del av den här processen kan du bli ombedd att uppge dokumentation på inskrivning eller anställning på en berättigad utbildningsinstitution.

 

Obs! En e-postadress från din utbildningsinstitution är inte tillräcklig och krävs inte för att bekräfta att du är behörig.

 

Viktigt! Du kommer inte att ha åtkomst till programvara enligt Education-avtalet förrän du har bekräftat att du är berättigad till att använda programvaran. Se till att du startar processen med att bekräfta din behörighet i ett tidigt skede, tillräckligt tidigt för att se till att du har åtkomst när utbildningen startar.

 • Om din skola inte redan är uppförd på listan över berättigade utbildningsinstitutioner kan det ta sju dagar eller mer att validera den.
 • Om du måste ladda upp dokumentation kan det ta ett par dagar att bekräfta att du är berättigad.

Om du har ett brådskande behov av att använda Autodesk-program medan berättigande fortfarande håller på att bekräftas, kan du ladda ned en kostnadsfri 30-dagars testversion.

Så här bekräftar du berättigande:

 1. Gå till sidan Hämta produkter (engelska) på Autodesk Education Community (engelska).
 2. Klicka på Logga in. Ange din e-postadress och ditt lösenord.
 3. Välj din skola i listrutan. Om din skola inte finns med i listan, klicka på Hittar du inte din skola? och fyll i formuläret. Det kan ta sju dagar eller mer att validera. För hemutbildning anger du Hem i fältet och väljer Hemundervisning (valfri) i listrutan.
 4. Dubbelkolla all information.
  Viktigt! Kontrollera att din profilinformation är korrekt och att den matchar informationen som finns på din skola eftersom du inte kan ändra den senare. Se till att du har valt rätt segment för din institution:
  • I gymnasium ingår grundskolor.
  • I eftergymnasial utbildning ingår universitet och högskolor samt handels- och yrkesskolor. Om du väljer fel segment kan du inte välja skola i listan. Om du har valt fel segment kontaktar du Autodesk Educations support (engelska).
 5. Klicka på Verifiera.

Ytterligare handlingar krävs

Du kan bli uppmanad att lägga till ytterligare dokumentation som styrker att du är berättigad. Denna dokumentation måste innehålla följande:

 • Fullständigt namn (måste överensstämma med namnet som det visas i skolregistreringen)
 • Utbildningsinstitutionens fullständiga namn
 • Ett datum inom den aktuella utbildningsperioden.

Här följer några exempel på lämplig dokumentation, under förutsättning att ovanstående information innefattas:

 • Officiellt brev från utbildningsinstitutionen
  Obs! Här är mallar för ett sådant brev för studenter och lärare och övrig personal.
 • Registreringskvitto
 • Terminsavgiftskvitto
 • Student- eller anställnings-ID (foto krävs inte)
 • Utskrift
 • Fakultetslistor på skolans webbplats

Du har upp till 14 dagar på dig att överföra ett lämpligt dokument. När du har överfört din dokumentation kan det ta ett par dagar innan din behörighet har bekräftats av SheerID.

 

För att vi ska kunna fortsätta att erbjuda kostnadsfri professionell programvara för legitim användning i utbildningssyfte, har Autodesk anlitat SheerID, en tredjeparts verifieringstjänstleverantör, för att verifiera behörigheten att få åtkomst till Education-licenser eller -prenumerationer. Alla kunder som vill ha kostnadsfri tillgång till Autodesks professionella produkter och tjänster via Education Community (engelska) måste kunna styrka sin inskrivning, anställning eller status som entreprenör vid en kvalificerad utbildningsinstitution.

 

Om du har frågor som inte behandlas här om hur berättigandet bekräftas, kan du kontakta SheerID på customerservice@sheerID.com.

 

När din behörighet har bekräftats, kommer du att få ett års kostnadsfri* utbildningsåtkomst till Autodesks programvaror  och tjänster som finns tillgängliga på Education Community (engelska). Du kan förnya åtkomsten årligen så länge du är berättigad. Håll utkik efter en e-postbekräftelse som hälsar dig välkommen till Education Community. E-postmeddelandet innehåller länkar till sidan Hämta produkter (engelska), supportresurser och sidan Education Community (engelska).


Behöver du hjälp? Fråga Autodesk-assistenten!

Assistenten kan hjälpa dig att få svar på en fråga eller kontakta en återförsäljare.


Vilken supportnivå har du?

Olika prenumerationsavtal ger olika supportkategorier. Ta reda på supportnivån för just ditt avtal.

Visa supportnivåer