GRUNDERNA I KONTOHANTERING

Ta bort ett konto


Ta bort ditt konto för att ta bort personliga uppgifter och sluta prenumerera på marknadsföringskommunikation från Autodesk. Vi kan behålla vissa uppgifter för rättsliga och interna syften, såsom bedrägeriförebyggande, i enlighet med gällande lagar. När ditt konto och dina personliga uppgifter tas bort har du inte längre åtkomst till dina produkter, tjänster eller filer.

 

Om du har en aktiv prenumeration som du har köpt via Autodesk, säger vi upp din prenumeration och tar bort ditt konto. Om du har köpt den via en återförsäljare så kontaktar du den återförsäljaren för att stänga den delen av kontot innan du fortsätter. Om någon av dina prenumerationer har automatisk förnyelse så måste du först avaktivera den. Det kan ta upp till 45 dagar att bearbeta din begäran.

 

Företagskonton: Om ditt konto är kopplat till ett företagskonto så kan vi kontakta dig för mer information eller hänvisa dig till din kontoadministratör. Om du är en tilldelad användare av ett företagskonto, kontakta din administratör för att ta bort dig från alla produkter och tjänster innan du tar bort ditt konto.


Alternativ för att ta bort ditt konto


Ta bort ditt konto

Obs! När du har tagit bort ditt konto så kommer du inte längre att ha åtkomst till dina filer. Se till att du laddar ned dina filer innan du fortsätter.

 1. Logga in på ditt konto på profile.autodesk.com/security.
 2. Klicka på Starta borttagning under Ta bort konto och data.
 3. Granska de alternativa åtgärderna för att kontrollera att du vill ta bort kontot och inte begränsa e-postmeddelanden, stänga av automatisk förnyelse, ta bort en användare eller avbryta en testperiod.
 4. Om du är säker på att du vill ta bort kontot klickar du på Fortsätt med borttagning. Du ombeds att autentisera din inloggningsinformation på nytt av säkerhetsskäl.
 5. Välj e-post, sms eller samtal för att få en verifieringskod. Alternativ för meddelande och samtal är endast tillgängliga om du tidigare har konfigurerat tvåstegsverifiering för ditt konto.
 6. Klicka på Fortsätt med borttagning.
 7. Ange verifieringskoden och klicka på Fortsätt med borttagning. En verifieringsskärm visas.
  Obs! När ett konto har tagits bort så kan du inte skapa ett nytt konto med samma e-postadress under 45 dagar.

Återställa ditt konto

Du kan återställa ditt konto inom 5 dagar på följande sätt:

 • Klicka på Återställ mitt konto i bekräftelsemeddelandet.
 • Logga in på profile.autodesk.com/security och klicka på Återställ mitt konto under Ta bort konto och data.

Ta bort information från vårt system

Om du inte har något Autodesk Account-konto och vill ta bort din information från vårt system fyller du i onlineformuläret så att vi kan behandla din begäran.

 

Mer information om våra principer för borttagning, lagring och datalagring finns i vår Sekretesspolicy (engelska).


Behöver du hjälp? Fråga Autodesk-assistenten!

Assistenten kan hjälpa dig att få svar på en fråga eller kontakta en återförsäljare.


Vilken supportnivå har du?

Olika prenumerationsavtal ger olika supportkategorier. Ta reda på supportnivån för just ditt avtal.

Visa supportnivåer